dimecres, 20 d’octubre del 2021

TESTIMONI DEL NOSTRE COMPANY FELIPE MORENO A VIA LAIETANA A L'ACTE DE LA COMISSIÓ DE LA DIGNITAT


Ahir el nostre company Felipe Moreno va ser convidat per la Comissió de la Dignitat a la seva jornada de reivindicació de veritat, justícia i reparació. Des del 15 de juny d'enguany, el primer i el tercer dimarts de cada mes, a les 19 hores, exigeix que el Cos Nacional de Policia deixi Via Laietana i que aquest edifici dels horrors esdevingui un espai de memòria de la repressió i la tortura del franquisme i la transició. Una iniciativa que compartim i a la qual donem total suport. 

Entre els testimonis dels qui van patir tortura i les fosques biografies dels seus repressors es denuncia la posició de l'estat espanyol envers aquest edifici que per a ells és símbol de resistència del Regne d'Espanya, la seva pica en Flandes al cor de Barcelona. El Ministeri de l'Interior lluny d'avergonyir-se i reparar a tantes i tantes víctimes de la dictadura, la transició i més enllà, treu pit i reivindica cínicament el paper en la construcció de la democràcia d'aquest centre policial, taca negra d'impunitat de la seva història nacional, que segueix condecorant repressors i humiliant a les seves víctimes.

El nostre estimat company, militant del FRAP, va compartir la seva història i va explicar les tortures que va patir a la Direcció General de Seguretat de Madrid després de ser detingut a Segòvia el 1975 i com li van aplicar la llavors recentment aprovada llei antiterrorista, més indefensió i més impunitat. Els danys físics i morals de les tortures i la presó a mans dels botxins franquistes els va denunciar a la Causa 4591/2010, tot declarant a Buenos Aires. Va acusar amb noms i cognoms als seus torturadors Conesa i Billy el Niño. González Pacheco va morir el 2020 sense ser jutjat, amb les seves pensions i condecoracions, sense pagar pels seus execrables i sàdics crims de lesa humanitat. 

També va donar testimoni la Xènia que va patir repressió a Via Laietana el 2019.



Ens honora compartir activisme pels drets humans amb el nostre company Felipe, un orgull i un exemple de compromís, coherència i resistència. Gràcies a les companyes i companys de la Comissió de la Dignitat pel seu treball i per donar veu a un testimoni tan digne referent de la lluita compartida per la veritat, la justícia i la reparació. 

















La propera concentració serà el dimarts 2 de novembre.